Transporter i Helsingborg

TRANSPORTER I HELSINGBORG

Vi har valt hotell och mötesplatser med tanke på att man skall kunna åka kollektivt eller promenera mellan våra evenemang.

Promenader

Mellan Good Morning Hotels och museiområdet är det 5 min gångpromenad. Det går inte snabbare ens om du beställer taxi.

Mellan Good Morning Hotels och Knutpunkten som är mitt i centrum tar det ca 15 min att promenera, Cityvandrarhemmet ligger mitt emellan och har gångavstånd både till hotellet och Knutpunkten.

Bussar

Stadsbussarna tillhör Skånetrafiken och alla turlistor, appar m.m. hittar du på Skånetrafiken.se. Det finns hållplats alldedes utanför hotellet och du åker till/från Knutpunkten på 10 min.

Du kan betala på bussen med Jo-Jo kort (köps i Pressbyrån) eller bankkort (Visa, Mastercard osv.) eller med Skånetrafikens mobiltelefonapp. Kontanter accepteras ej.

När du skall åka från Knutpunkten till hotellet gäller det att se upp så att man kommer på bussen som går i rätt riktning mot hotellen. Buss linje 4 skall gå mot Ramlösagården (INTE mot Västergård). Det är lite knasigt att det är samma nummer på bussarna.

Taxi

Vill du ändå åka taxi finns det flera olika bolag att ringa till. Kontakta din reception för tips eller ring 180 200.

Färjor

Det finns två bolag som kör färjor till Helsingör i Danmark, Forsea (f.d. Scandlines) och Sundsbussarna.
Forsea avgår varje kvart i stort sett hela dygnet, så du behöver inte passa någon tidtabell, bara ta dig till Knutpunktens andra våning så finns det snart en avgång.
Vill du ha en restaurangkväll ombord: notera att endast AURORA har restaurang, de andra färjorna har cafe/bistro med småvarmt och smörrebröd.

Om du bara vill tura löser du supebiljett eller enkelbiljett. Supebiljetten visar du när du skall betala restaurangnotan så reduceras den med 30:-SEK. Man får åka hur många gånger som helst mellan Sverige och Danmark på en enkelbiljett – det är det som är Tura!! Men om du går iland och vill komma ombord igen måste du lösa ny biljett eller ha en ToR -biljett.

Sundsbussarna erbjuder Cafe/bistro och avgår från Tullhuset. Mysiga små båtar med goda smörrebröd m.m. Avgår från Helsingborg varje hel timme och från Helsingör varje halv timma. Sista avg från Helsingör är 2130, missar du den får du åka Forsea!

KOM IHÅG: DU MÅSTE KUNNA VISA SVENSKT PASS ELLER ID för att släppas in i Sverige.