Program

Program

Programmet är preliminärt, tider kan ändras och kompletteringar kan tillkomma innan det fastställs.

Torsdag den 30 Maj

Sightseeing och Tura Helsingborg- Helsingör

Öppet för infart och Parkering/ avlastning kl 12.00 – 16.00. (Check in med biljetter m.m. sker Fredag 31 Maj 1200 – 1900)

Buss hämtar på Good Morning Hotell Horisont Kl 1400 för en sightseeingrunda i Helsingborg med omnejd. Vi har anlitat en professionell guide för turen för att ni skall få största möjliga behållning. Vid mindre än 20 deltagare blir det en alternativ sightseeing. Vid återresan kan man få stiga av vid Knutpunkten om man vill strosa runt i city på egen hand.

Turan Helsingborg-Helsingör (dubbeltura minst) startar 18.45 med samling i Knutpunktens andra våning framför färjornas biljettkassa. Sen går vi ombord i samlad tropp till vårt bord och avnjuter en förbeställd skeppsmeny. För dem som inte vill ha skeppsmeny finns alternativ a’ la’ carte. Man beställer och betalar själv sin förtäring. Middagen tar en dubbeltura men man kan fortsätta tura i baren eller cafeterian. TaxFree? Shoppen är öppen hela kvällen och det finns möjligheter till inköp av öl, vin och lakritsbåtar.

Fredag den 31 Maj

Incheckning och Grillfest

1200 öppnar vårt kansli för INCHECKNING. Det finns kaffe och smörgås samt ett incheckningskonvolut till alla anmälda.Efter incheckning anvisas du avlastningsplats och parkering på museumsområdet. Museumsområdet är inhägnat, har hårdgjorda ytor och har ronderande bevakning.

Det finns ett antal platser i garage. De reserveras för öppna ömtåliga fordon som inte kan täckas in. Om du har ett sådant – skriv ÖMTÅLIGT i rutan för övriga upplysningar anmälan. Om du behöver lasta av på ramp – skriv LASTRAMP i rutan för fordonsmodell i anmälan. (Det kräver följebil till en närliggande lastramp).

Efter incheckning är det lämpligt att checka in på hotellet. Hotell Horisont ligger på 5 min gångvägs avstånd från museumsområdet. Om du har privatbil – parkera på hotellets gratis parkering – det blir fullt med veteranfordon och lastbilar på museumsområdet.

Brandhistoriska Sällskapets årsmöte hålls i Brandmuseet Kl 1800.

GRILLFESTEN börjar kl 1900 i Brandmuseet. Nils H (berömd i Helsingborg) grillar handburgare och har en buffet med tillbehör och såser. Det finns även veganburgare och glutenfria bröd. Drycker finns men ingår inte i anmälningsavgiften. Det blir live musik, gubbarock såklart.

Vi ber er att visa namnbrickan för grindpersonalen, vi vill inte äventyra vårt serveringstillstånd genom att det kommer in obehöriga på museumsområdet.

Lördag den 1 Juni

Rally och Bankett

0830 Börjar Förarmötet. Rallyrundan går igenom och köranvisningar ges. Rundan går via pittoreska byar och skånska slott. Lunchstopp är VÄLA köpcentrum. Där gör vi ett längre uppehåll för shopping, lunch, toabesök och PUBLIKENS VAL. Man räknar med över 60 000 besökare till köpcentrumet denna dag och man har gjort reklam till alla hushåll om rallyt. Alla anmälda får en lunchvoucher på 100:- som är giltig på alla restauranger, man väljer vad man är sugen på. Efter lunchstoppet går rallyrundan vidare och avslutas med att vi åker genom centrala stan till brandmuseet där vi beräknas ankomma ca 1600.

Banketten börjar kl 2000 på Good Morning Hotel Horisont. Maten är en buffet som tillgodoser alla smaker, även vegetarisk och glutenfri kost finns. Under banketten blir det sedvanligt tal och prisutdelning.

Söndag den 2 Juni

Hemresedag

Vi öppnar museumsområdet kl 0800 och biträder med upplastning och utpassage.
1200 räknar vi med att alla är på väg hem.